Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2011

Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Το Τμήμα Κυκλάδων της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ, ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής απασχόληση, μείωση των μισθών, κατάργηση των συμβάσεων εργασίας και μαζικές απολύσεις.


Η εργοδοσία της συγκεκριμένης επιχείρησης δεν δρα μεμονωμένα : Εφαρμόζει την πολιτική που επιβάλλει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου των κομμάτων της οικονομικής ολιγαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Απέναντι στις απολύσεις, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τον εκβιασμό της εργοδοσίας και της κυβερνητικής πολιτικής του μαύρου μετώπου, οι εργαζόμενοι τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα πρέπει να ξεσηκωθούν, να παλέψουν από κοινού για να μην περάσουν τα αντεργατικά-αντικοινωνικά σχέδια. Για να μην πληρώσει ο κόσμος της εργασίας την κρίση του κεφαλαίου.

Η πάλη των εργατών της Χαλυβουργίας είναι πάλη ολόκληρου του εργατικού κινήματος, μια ρωγμή στην παντοδυναμία των εργοδοτών, απαρχή γενίκευσης αποφασιστικών αγώνων για την ανατροπή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε, εδώ και τώρα, την εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε να σταματήσει αμέσως τους εκβιασμούς, την τρομοκράτηση και τις απειλές απέναντι στους εργαζόμενους, να σταματήσει την προσπάθεια καταστρατήγησης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και να ξαναπροσλάβει όλους τους απολυμένους εργαζόμενους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ