Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2011

24ωρη Πανελλαδική Απεργία του Κλάδου,την Τετάρτη 14/12/2011.

Το Τμήμα Κυκλάδων της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής καλεί σε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία του κλάδου την Τετάρτη 14/12/2011, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Δ.Ν.Τ. Διεκδικούμε να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική που ασκείται σε βάρος των εργαζομένων, που ισοπεδώνει κάθε κοινωνικό και εργατικό δικαίωμα, με μέτρα που :

  • Διαλύουν το Δημόσιο καταργώντας υπηρεσίες και οργανικές θέσεις, απολύοντας χιλιάδες υπαλλήλους και μεταφέροντας κάθε ουσιαστική αρμοδιότητα στον ιδιωτικό τομέα.

  • Συντρίβουν τις αποδοχές μας, μας ισοπεδώνουν βαθμολογικά και μισθολογικά οδηγώντας μας στην πλήρη εξαθλίωση.

  • Καταργούν κάθε έννοια δικαιοσύνης, αξιοκρατίας και αναλογικότητας (σε σχέση με τα προσόντα), ισοπεδώνοντας πλήρως τον Κλάδο μας.

  • Φορτώνουν στις πλάτες μας φόρους και χαράτσια που καθιστούν αδύνατη την επιβίωσή μας.

  • Κατακρεουργούν κύριες, επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ, προετοιμάζουν την νέα μεγάλη κλοπή των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων (οι απώλειες για το ΤΣΜΕΔΕ θα είναι της τάξης του 1.3 δισ. €) και φέρνουν δυσβάστακτες αυξήσεις στις εισφορές που θα διογκώσουν την εισφοροδιαφυγή και τελικά θα οδηγήσουν τα Ταμεία και το ΤΣΜΕΔΕ στην κατάρρευση.

  • Προωθούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


Η βάρβαρη συνεχιζόμενη αυτή επίθεση δεν πρέπει να περάσει.

Καλούμε όλους της Μηχανικούς στον δρόμο του αγώνα για να την ανατρέψουμε.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΣΤΙΣ 13:00

Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Το Τμήμα Κυκλάδων της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ, ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής απασχόληση, μείωση των μισθών, κατάργηση των συμβάσεων εργασίας και μαζικές απολύσεις.


Η εργοδοσία της συγκεκριμένης επιχείρησης δεν δρα μεμονωμένα : Εφαρμόζει την πολιτική που επιβάλλει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου των κομμάτων της οικονομικής ολιγαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Απέναντι στις απολύσεις, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τον εκβιασμό της εργοδοσίας και της κυβερνητικής πολιτικής του μαύρου μετώπου, οι εργαζόμενοι τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα πρέπει να ξεσηκωθούν, να παλέψουν από κοινού για να μην περάσουν τα αντεργατικά-αντικοινωνικά σχέδια. Για να μην πληρώσει ο κόσμος της εργασίας την κρίση του κεφαλαίου.

Η πάλη των εργατών της Χαλυβουργίας είναι πάλη ολόκληρου του εργατικού κινήματος, μια ρωγμή στην παντοδυναμία των εργοδοτών, απαρχή γενίκευσης αποφασιστικών αγώνων για την ανατροπή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε, εδώ και τώρα, την εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε να σταματήσει αμέσως τους εκβιασμούς, την τρομοκράτηση και τις απειλές απέναντι στους εργαζόμενους, να σταματήσει την προσπάθεια καταστρατήγησης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και να ξαναπροσλάβει όλους τους απολυμένους εργαζόμενους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 στις 19:00
Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες σας καλεί στην εκδήλωση για την οικονομική κρίση με τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης.


3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 5-12-2011


3ωρη Στάση Εργασίας του Τμήματος Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής τη Δευτέρα 5 -12-2011 . Συγκέντρωση 09:30 στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων (πρώην Νομαρχία)