Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2011

Κάλυψη για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2011
Αρ. Πρωτ. :3504
Προς : Το Τμήμα Κυκλάδων 
της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η επιτυχία των τριών 24ωρων απεργιών της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στις 18,19,20 Οκτωβρίου παράλληλα με την 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ 19,20 Οκτωβρίου,  ήταν πρωτόγνωρη, γιατί εκδηλώθηκε με τον μαζικότερο τρόπο σε όλες τις πόλεις της χώρας, γιατί σημείωσε τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στον ιδιωτικό τομέα και γιατί κινητοποίησε εργαζομένους και πολίτες, που μπορεί να μην ήσαν ούτε καν μέλη των συνδικάτων. Μετά απ' όλα αυτά θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για ολική επαναφορά του λαϊκού παράγοντα, που διεκδικεί να επηρεάσει τις εξελίξεις με τον ίδιο στη θέση του πρωταγωνιστή.
Παρόλα αυτά η κυβέρνηση έχοντας βάλει στόχο την εξόντωση των εργαζόμενων ψήφησε το νέο πολυνομοσχέδιο. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε περιθώρια ανοχής και θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική και τα κόμματα που την στήριξαν και θα την στηρίξουν. 
Το τμήμα των Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα και να σταθεί προπομπός των εξελίξεων. Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής στηρίζει τον αγώνα τους για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις 24,25,26,27 Οκτωβρίου 2011. 
Η πορεία για τη διέξοδο θα είναι μακρά. Χρειάζεται να σφυρηλατηθεί μια νέα λαϊκή ενότητα. Και ο χρόνος των κοινωνικών αντιδράσεων να συγχρονιστεί με τον επείγοντα χαρακτήρα των αναγκαίων πολιτικών ανατροπών. Δεν πρόκειται για "μικροαστική βιασύνη", αλλά για χρέος. Γιατί το επόμενο σχέδιο κυβέρνησης - τρόικας θα είναι η κατάργηση του βασικού μισθού!

Για το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Α.Καραδελόγλου (Πρόεδρος)
Δ.Τραπεζιώτης (Γραμματέας)