Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 31/10/11


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εμείς οι μισθωτοί μηχανικοί που εργαζόμαστε στο δημόσιο στις Κυκλάδες, αντιμετωπίζουμε  σε υπερθετικό βαθμό τις βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, του συνεχώς αναθεωρούμενου προς το αντιλαϊκότερο μνημονίου, που  ρίχνουν στον καιάδα τα μισθολογικά, εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, προκειμένου να ξεπεραστεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελος του κεφαλαίου. 

Για πρώτη φορά από την δημιουργία το Ελληνικού κράτους και έναν αιώνα από την συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας, απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι κουρελιάζοντας έτσι σύνταγμα και νόμους. Καταργούνται οργανικές θέσεις και διαλύεται ότι έχει απομείνει από τις Δημόσιες υπηρεσίες, οι αρμοδιότητες των οποίων παραδίδονται λάφυρο στα ιδιωτικά συμφέροντα.  

Το νέο μισθολόγιο είναι πολύ χειρότερο από ότι περιμέναμε. Τσακίζει στο όνομα της εξίσωσης αποδοχών, τους μισθούς όλων των υπαλλήλων και με παχυλά λόγια όπως «αξιολόγηση τυπικών και ουσιαστικών προσόντων», «σπουδαιότητα των ασκούμενων καθηκόντων», «κατοχή θέσεων ευθύνης» ρίχνει στάχτη στα μάτια του απλού κόσμου που θεωρεί ότι οι “καλοί υπάλληλοι” θα αμείβονται υψηλότερα.  Η πραγματικότητα είναι πολύ μακριά και πολύ πιο τρομακτική, καθώς η πλειοψηφία των συναδέλφων μας θα λαμβάνει λιγότερα από 1.000 ευρώ το μήνα την ώρα που  είμαστε παραγωγικός κλάδος που συμμετέχουμε ενεργά στη δημόσια διοίκηση και συνεχίζουμε να κουβαλάμε όλες τις ευθύνες και όλες τις πιέσεις που συνεπάγονται οι θέσεις που κατέχουμε. Δεν κράτησαν ούτε καν τα προσχήματα, καθώς γρήγορα ξέχασαν ότι ήθελαν “επιμορφωμένα” στελέχη στη δημόσια διοίκηση: Οι πενταετούς φοίτησης σχολές μας πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς δεν λαμβάνονται υπόψη στο μισθολόγιο ενώ το ίδιο συμβαίνει με τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Όσοι έχουν εισέλθει στο δημόσιο τα τελευταία 15 χρόνια που λειτουργεί ο ΑΣΕΠ, τσουβαλιάζονται στον Δ’ ή Ε’ Βαθμό (από Β’ που κατέχουν τώρα) και καλούνται να αρχίσουν σχεδόν από την αρχή, μισθολογικά και βαθμολογικά.

Παράλληλα, χαρίστηκαν στις Κυκλάδες ήδη δημόσιες μελέτες και έργα σε Α.Ε. του δημοσίου (ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.) με αποτέλεσμα να στερούν δουλειά από τους ντόπιους μελετητές και εργολάβους, ενώ με μία κίνηση που τους στοίχησε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφόπλισαν όλους τους μηχανικούς του δημοσίου του νομού μας, εξασφαλίζοντας δουλειά  σε μια εταιρεία ελεγχόμενης αποτελεσματικότητας, εκτός δημοσιονομικού ελέγχου, που δεν έχει καν την έδρα της στο νομό μας!!! 
Μας αφοπλίσανε, μας απομονώσανε, μας στοχοποίησαν, μας λασπολόγησαν, μας ισοπέδωσαν και τώρα μας αφαιρούν και το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης. 
Εμείς οι μηχανικοί του δημοσίου του νομού μας, δηλώνουμε ότι ξεκινάμε αγώνα για το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή διαβίωση. Παλεύουμε για να μην εγκαταλείψουμε τα νησιά μας, για να μην γίνουμε οικονομικοί μετανάστες. 
Ειδικά στα νησιά, οι μηχανικοί είναι συνεργάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης και συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη. 

Δεν μπορεί να απαξιώνονται με αυτόν τον τρόπο.
Απεργήσαμε:


Δευτέρα 24 Οκτώβρη, Τρίτη 25 Οκτώβρη, Τετάρτη 26 Οκτώβρη, Πέμπτη 27 Οκτώβρη, 


Συνεχίζουμε και απεργούμε:
Δευτέρα 31 Οκτώβρη, Τρίτη 1 Νοεμβρίου, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου


Ζητάμε: 
  • Την άμεση ανατροπή της πολιτικής των εκβιασμών και της ισοπέδωσης των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Να στηριχθεί έμπρακτα ο πλέον παραγωγικός τομέας της ελληνικής οικονομίας, ο κατασκευαστικός και ειδικά ο δήμοσιος.
  • Να ανατραπεί τώρα η βάρβαρη μείωση σε ποσοστό 60% των αποδοχών μας, καθώς μας υποχρεώνει σε ξεπούλημα των σπιτιών μας και μας οδηγεί στον εξευτελισμό και στην εγκατάλειψη των νησιών μας.
  • Να αναγνωριστεί το εύρος των σπουδών μας και το επιστημονικό μας υπόβαθρο.
  • Να αναλάβει την ευθύνη του το κράτος για την απαίτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος κατά την πρόσληψή μας. 
  • Να σταματήσει κάθε προσπάθεια κατάργησης τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομιών
  • Να αναγνωριστεί έμπρακτα η ευθύνη που αναλαμβάνουμε όλοι οι Τεχνικοί Υπάλληλοι καθημερινά στην εργασία μας.
  • Να στηριχθεί το ΤΣΜΕΔΕ, ως προς τα «τοξικά» ομόλογα που υποχρεώθηκε να  κατέχει, από τις τράπεζες και όχι από τους ασφαλισμένους. Καμία αύξηση των εισφορών ούτε των μηχανικών του δημοσίου ούτε των ιδιωτών.