Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

48ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ


ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ Ε.Μ.ΔΥ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 20-10-2011

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ !
 ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Εμείς οι μισθωτοί μηχανικοί που εργαζόμαστε στο δημόσιο στις Κυκλάδες, όπως και όλοι οι  εργαζόμενοι και  τα λαϊκά στρώματα στην χώρα μας , αντιμετωπίζουμε  τις βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, του συνεχώς αναθεωρούμενου προς το αντιλαϊκότερο μνημονίου, που  ρίχνουν στον καιάδα τα μισθολογικά, εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, προκειμένου να ξεπεραστεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελος του κεφαλαίου. 

Ο στημένος εκβιασμός για την 6η δόση του μνημονίου, η τρομοκρατία των εργαζομένων που ζήσαμε για να περάσει το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» – λαιμητόμος εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, η συντονισμένη, ολομέτωπη, επίθεση κατά των Δημοσίων Υπαλλήλων δείχνουν το μέλλον. Για πρώτη φορά από την δημιουργία το Ελληνικού κράτους και έναν αιώνα από την συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας, απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι κουρελιάζοντας έτσι σύνταγμα και νόμους. Καταργούνται οργανικές θέσεις και διαλύεται ότι έχει απομείνει από τις Δημόσιες υπηρεσίες, οι αρμοδιότητες των οποίων παραδίδονται λάφυρο στα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα.  

Η γκεμπελίστικου τύπου προπαγάνδα για δήθεν υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους έχει τριπλό  στόχο :  την σταθερή εργασία, την τιμή της εργατικής δύναμης  και  την προλείανση του εδάφους για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα την εναπομείνασας δημόσια περιουσίας. Τα Μέσα Ενημέρωσης των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων, αναπαράγουν κάθε είδους ψευτιά και συκοφαντία κατά των δημοσίων υπαλλήλων προετοιμάζοντας έτσι την κοινή γνώμη για τη ληστρική επιδρομή που βρίσκεται σε εξέλιξη  ενάντια σε όλα τα δικαιώματά μας. 

Σε αυτήν την κατεύθυνση  η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει έμπρακτα την πραγματική στόχευση του «Καλλικράτη» παραδίδοντας  τα έργα της περιφέρειας  στους ιδιώτες   ( Βόρειο  - Νότιο Αιγαίο, Δυτική Κεντρική Μακεδονία , Αν. Μακεδονία Θράκη )   μέσω «ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε.», μέσω «ΚΡΗΤΗ Α.Ε.» στην Κρήτη κ.α. , την ώρα που τα διόδια στις  «εθνικές» οδούς του κεφαλαίου ανταγωνίζονται τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, την ώρα που τα τραίνα  ξεπουλιούνται μαζί με τα λιμάνια  και τις υποδομές καθιστώντας τους μηχανικούς του Δημοσίου τροχονόμους των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που λυμαίνεται τα δημόσια έργα και τις υποδομές της χώρας. 

Το νέο μισθολόγιο είναι πολύ χειρότερο από ότι περιμέναμε. Ισοπεδώνει στο όνομα της εξίσωσης αποδοχών, τους μισθούς όλων των υπαλλήλων και με παχυλά λόγια όπως «αξιολόγηση τυπικών και ουσιαστικών προσόντων», «σπουδαιότητα των ασκούμενων καθηκόντων», «κατοχή θέσεων ευθύνης» ρίχνει στάχτη στα μάτια του απλού κόσμου που θεωρεί ότι οι “καλοί υπάλληλοι” θα αμείβονται υψηλότερα.  Η πραγματικότητα είναι πολύ μακριά και πολύ πιο τρομακτική, καθώς η πλειοψηφία των συναδέλφων μας θα λαμβάνει πολύ λιγότερα από 1.000 ευρώ το μήνα την ώρα που  είμαστε παραγωγικός κλάδος που συμμετέχουμε ενεργά στη δημόσια διοίκηση και συνεχίζουμε να κουβαλάμε όλες τις ευθύνες και όλες τις πιέσεις που συνεπάγονται οι θέσεις που κατέχουμε. 

Μας αφοπλίσανε, μας απομονώσανε, μας στοχοποίησαν, μας λασπολόγησαν, μας ισοπέδωσαν και τώρα μας αφαιρούν και το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης. 

Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα που  διαλύει  τις αυταπάτες και τις θεωρίες για εξανθρωπισμό του συστήματος, βάζει αντικειμενικά επί τάπητος ιστορικά ερωτήματα που από την απάντηση που θα δοθεί σε αυτά θα κριθεί το μέλλον του λαού μας. Σ’ αυτά τα ερωτήματα οι μισθωτοί μηχανικοί του δημοσίου όπως και όλοι  οι εργαζόμενοι, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε πατώντας πάνω  στους αγώνες που κάναμε  όλο το προηγούμενο διάστημα, ακολουθώντας όμως την στρατηγική που ενοποιεί τους στόχους πάλης με βάση τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων, ξεπερνώντας τις λογικές των δήθεν εφικτών αποκομμένων κλαδικών στόχων. 

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στα νησιά ( ακριβή και ανεπαρκής συγκοινωνία, ανάγκη συχνών μετακινήσεων,   ελλιπείς υποδομές - ειδικά στην υγεία, υψηλό κόστος ζωής ) καθιστούν ακόμη δυσμενέστερες  τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων και προφανώς και των μισθωτών μηχανικών που εργάζονται στο δημόσιο. 

ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ, 
ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΙΣΩ

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ  
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕΣΩ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ 48ΩΡΩΝ μέχρι την ανατροπή των μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής. 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ Α’ ΒΑΘΜΙΕΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.